Technische Informatie

Op deze pagina en onderliggende pagina’s vind u meer informatie van de door MCB Techniek aangeboden producten en bijbehorende meettechnieken. In ons nieuwsoverzicht vind u ook regelmatig nieuwe artikelen en korte beschrijvingen van de door ons aangeboden producten en technieken.

Akoestische Emissie

Akoestische emissie is een verschijnsel waarbij tijdelijke geluidsgolven worden opgewekt door b.v. plastische vervorming, scheur/breuk, erosie, corrosie, impact of lekkagedetectie [EN 1330-9].

Het mechanisme dat aanleiding geeft tot emissie van de tijdelijke geluidsgolven is een plotselinge afgifte van elastische energie in het geval van plastische vervorming, scheur propagatie, erosie, corrosie en impact. In het geval van lekkage worden de tijdelijke geluidsgolven gegenereerd door wrijving van stromend medium.

Akoestische Emissie is een NDO techniek die gebruikt kan worden voor een veelvoud aan Asset Management of Asset Monitoring toepassingen in de industrie.

 

Wireless Tunnel

Wireless Tunnel™ maakt gebruik van de LoRaWAN™ technologie, maar heeft de hardware- en softwareparameters zo afgestemd zodat hiermee veilige private industriële netwerken opgebouwd kunnen worden. Wireless Tunnel™ is daarom nog beter in staat om met een hoger vermogen muren te penetreren. Elke radio wordt uitvoerig getest op het wettelijk maximaal toegestane uitzendvermogen en gebruik van de juiste frequentie.