Meerkanaal Akoestische Emissie systeem

Het Vallen AMSY-6 Meerkanaal Akoestische Emissie systeem is een volledig digitaal meervoudig Akoestische Emissie meetsysteem dat gebruikt kan worden voor zowel bewaking op piekamplitudes als voor het meten van continue AE signalen. Dit systeem wordt gecombineerd met de software geïnstalleerd op een externe pc. In het AMSY-6 systeem worden dan één of meerdere ASIP-2 signaalprocessorkaarten geïnstalleerd. Elke ASIP-2 kaart biedt 2 meetkanalen.

Elk meetkanaal van de AMSY-6 combineert een analoog meetgedeelte en een digitale signaal verwerkingseenheid. De akoestische emissie kenmerken zoals tijd van de eerste grenswaarde overschrijding (aankomsttijd), stijgtijd, duur, piekamplitude, energie en het aantal golven worden gedetecteerd door de ASIP-2.

Naast de basis AE informatie, kan ook de volledige golfvorm worden opgenomen op een (optionele) recordermodule.

Het AMSY-6 meerkanaal akoestische emissie meetsysteem biedt de volgende 4 soorten meetgegevens:

 • Treffer gegevens: gegevens die worden gegenereerd wanneer het AE signaal de ingestelde grenswaarde overschrijdt.
 • Statusgegevens: gegevens die met regelmatige tijdsintervallen worden gegenereerd.
 • Parametrische gegevens, dit zijn de gegevens van externe sensoren zoals temperatuur. Deze externe waarden worden met regelmatig gemeten. Parametrische gegevens worden opgeslagen bij elke treffer, maar kunnen ook opgeslagen worden op door de gebruiker vastgestelde tijdsintervallen.
 • Golfvorm gegevens: gesampled AE sensorsignaal.

De software van het systeem draait op een externe pc en beheert de gegevensverzameling, slaat de gegevens op en is in staat om de gegevens online en offline te analyseren.

De behuizingen

Het AMSY-6 meerkanaal akoestische emissie systeem is verkrijgbaar in vier verschillende robuuste metalen behuizingstypen. Deze bieden plaats bieden aan 4, 12, 38 of 42 ASIP-2 signaalkaarten. Het AE systeem wordt beheerd door een externe pc die gemakkelijk kan worden losgekoppeld. Hierdoor kan deze bijvoorbeeld gebruikt worden om offline analyse uit te voeren. Naar wens van de klant kan hiervoor een desktop PC, laptop of industriële PC gebruikt worden.

De behuizing functionaliteiten.

 • Connectiviteit: Snelle USB 2.0-interface voor het eenvoudig verbinden met elk type pc.
 • Investeringsbescherming: compatibel met ASIP-2.
 • Correlatie met AE: 4 (optioneel 8) parametrische ingangen voor het meten van bijvoorbeeld, druk, temperatuur, rek, verplaatsing, etc.
 • Geschikt voor elk type materiaal: de testpuls generator is programmeerbaar tot 400 V om sterke golfdemping te ondervangen.
 • Audiowaarschuwing: een audio-eenheid die inkomende AE signalen hoorbaar maakt.
 • Real-time indicatoren: LED indicatoren voor het weergeven van de belangrijkste systeemstatusinformatie.
 • Handmatige reactie: schakelaars voor het handmatig uitschakelen van gegevensregistratie.
 • Wereldwijd toepasbaar: Groot bereik voeding 90-250 V AC, 50-60 Hz
 • Gemakkelijk uit te breiden: maximaal acht chassis kunnen met elkaar worden verbonden tot één groot meetsysteem met een maximum van 254 meetkanalen.

AE Signaalprocessors

De twee kanaal AE signaalprocessor kaart ASIP-2 is ontstaan op basis van meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van digitale AE systemen. Door de kleine bouwvorm van de ASIP-2 ontstaat een zeer draagbaar AE systeem, zelfs bij grotere aantallen meetkanalen. In vergelijking tot eerdere versies integreert ASIP-2 twee AE kanalen in één 19 inch kaart.

Verdere voordelen van de ASIP-2 zijn onder andere:

 • Hoge resolutie: samplefrequentie van 40 MHz bij een dynamisch bereik van 18 bits.
 • Hoge gevoeligheid: laagst mogelijke systeemruis door het digitaal filteren van de ADC informatiestroom.
 • Meer opslagruimte voor golfvormen: maximaal 1 GB per kanaal, gedownload tijdens acquisitie.
 • Robuust: Robuuste BNC connectoren aan de voorzijde voor snelle en eenvoudige aansluiting.
 • Real-time indicatoren: LED indicatoren op het voorpaneel tonen onder andere de detectie van een hit, maar ook voorversterker-kabelbreuk, audio- en kalibratie-selectie en amplitudeverzadiging.
 • Geavanceerd filterconcept: maakt het activeren van een smalle bandbreedte triggering mogelijk van brede band transient recording als ook voor ruis onderdrukking; Er zijn 500 digitale banddoorlaatfilters beschikbaar, evenals een notch-filter voor het blokkeren van een of enkele (tot 4) specifieke frequenties.

ASIP-2-kaarten worden gemonteerd in een AMSY-6 behuizing welke ofwel enkelvoudig (minimaal 4 kanalen) gebruikt kan worden maar ook het onderling verbinden van meerdere systemen is mogelijk (maximaal acht systemen). Hierdoor kan een ​​uitgebreid een schaalbaar meetsysteem gebouwd worden.

Parameter ingangen

Parameter ingangskanalen kunnen worden gebruikt om omgevingscondities zoals temperatuur, stressbelasting enz. te meten en deze te correleren met de AE gegevens. Er zijn vier parametrische ingangskanalen beschikbaar bij elk AMSY-6-chassis. Uitbreiding tot 8 parametrische ingangskanalen is mogelijk (behalve voor het kleinste chassis).

Elke ingang kan worden geprogrammeerd op ± 1 V of ± 10 V differentiële ingangsspanning. Iedere AE ingang biedt een laagdoorlaatfiltering door een digitale middeling over een door de gebruiker gedefinieerd tijdsinterval.

Parametrische gegevens worden gegenereerd op een door de gebruiker gedefinieerde tijdsinterval als ook bij elke treffer.

Een 32-bits cyclusteller voor stresstests is ook beschikbaar via een analoog parameterkanaal.

Elk van de parametrische ingangen kan worden gebruikt om de gegevensregistratie te controleren. Gegevensregistratie wordt uitgeschakeld als de spanning op de geselecteerde parameteringang buiten de vooraf door de gebruiker ingestelde limieten valt.

LINK: AMSY-6 systeembeschrijving (Engels)