Sensoren voor klimaatmeting

MCB Techniek biedt AKCP sensoren voor het opbouwen van intelligente (Remote Monitoring) sensornetwerken voor onder andere klimaatmeting.

Sensoren voor klimaatmeting worden onder andere gebruikt om het klimaat te meten in serverruimtes of bij HVAC systemen voor het bepalen van de temperatuur, de luchtvochtigheid, maar bijvoorbeeld ook voor detectie van waterlekkage of bepaling van eventuele vervuiling van filters door drukverschilsensoren.

Met de Remote Monitoring sensoren van AKCPro is het mogelijk om voor nagenoeg elke monitoring toepassing een geschikte sensor aan te bieden. Of dit nu gaat om het monitoren van de temperatuur van een koelruimte, lekkage en vochtbewaking in een museum of de complete meting en registratie van alle omgevingsparameters inclusief toegangscontrole bij een serverruimte. Voor elk van deze toepassingen biedt MCB Techniek een geschikte sensor of sensorkoppeling in een combinatie van een hardware/monitoring platform, de geschikte (speciale) sensoren en eventueel de bovenliggende visualisatiesoftware om één of meerdere locaties te monitoren, of zelfs om objecten welke op transport zijn realtime te monitoren.