Vermogen monitoring sensoren

MCB Techniek levert vermogen monitoring sensoren van AKCP om op een eenvoudige manier op uw locaties het afgegeven of opgenomen vermogen (stroom en spanning) te monitoren en vroegtijdig waarschuwingen te ontvangen indien er wijzigingen in ontstaan en of indien er een kritieke situatie dreigt te ontstaan bijvoorbeeld indien uw noodstroomvoorziening niet meer goed functioneert of uw zonnepanelen niet meer het verwachtte vermogen afgeven.

Een andere toepassing van vermogen monitoring sensoren is bijvoorbeeld in datacenters waarbij deze sensoren in de gaten kunnen houden of de stroomvoorziening in orde en een waarschuwing kunnen geven indien er onverwacht extra vermogen van uw voeding gevraagd wordt. U heeft dan de mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen om hierdoor grotere storingen te voorkomen.

Het AKCP remote monitoring systeem kan uitgevoerd worden in een (Ethernet) bedraad systeem of met Wireless Tunnel draadloze sensortechnologie. Een combinatie van bedraad en draadloos is ook geen probleem. Met het bovenliggende softwarepakket AKCPro Server houdt u al uw sensoren in de gaten op zowel lokaal niveau maar u kunt ook vanuit een softwarepakket meerdere ruimten of locaties monitoren en hierdoor vergelijkingen maken tussen gelijk opgebouwde installaties en zodoende afwijkingen snel detecteren en hierop acteren.