Remote Monitoring Platformen

Met de Remote Monitoring platformen van AKCPro is het mogelijk om voor nagenoeg elke monitoring toepassing een oplossing aan te bieden. Of dit nu gaat om het monitoren van de temperatuur van een koelruimte, lekkage en vochtbewaking in een museum of de complete meting en registratie van alle omgevingsparameters inclusief toegangscontrole bij een serverruimte. Voor elk van deze toepassingen biedt MCB Techniek een pasklare oplossing in een combinatie van een hardware/monitoring platform, de geschikte sensoren en eventueel de bovenliggende visualisatiesoftware om één of meerdere locaties te monitoren, of zelfs om objecten welke op transport zijn realtime te monitoren.

Communicatieplatformen

MCB levert verschillende Remote Monitoring platformen van AKCP. Afhankelijk van de behoefte zal de keuze voor een platform, of een combinatie van platforms gemaakt worden.

Wilt u een volledig draadloos systeem ombouwen, dan zult u gebruik maken van Wireless Gateways eventueel aangevuld met AKCPro Server, maar mogelijk dat er ook camerabewaking plaats moet vinden, ofwel aansturing van bijvoorbeeld lokale statusmeldingen dan zal er naar wens een SecurityProbe of SensorProbe platform gekoppeld worden.

Alle geïnstalleerde AKCP – basiseenheden en aangesloten sensoren kunnen worden geconfigureerd en bewaakt vanaf AKCPro Server (APS). Basiseenheden communiceren met de server via uw bekabelde LAN (Local Network) of Wide Area Network (WAN). Externe sites zonder bekabeld netwerk kunnen gegevens uitwisselen met de server via het mobiele datanetwerk via een VPN – verbinding.