Remote Monitoring Sensoren

Met de Remote Monitoring sensoren van AKCPro is het mogelijk om voor nagenoeg elke monitoring toepassing een geschikte sensor aan te bieden. Of dit nu gaat om het monitoren van de temperatuur van een koelruimte, lekkage en vochtbewaking in een museum of de complete meting en registratie van alle omgevingsparameters inclusief toegangscontrole bij een serverruimte. Voor elk van deze toepassingen biedt MCB Techniek een geschikte sensor of sensorkoppeling in een combinatie van een hardware/monitoring platform, de geschikte sensoren en eventueel de bovenliggende visualisatiesoftware om één of meerdere locaties te monitoren, of zelfs om objecten welke op transport zijn realtime te monitoren.

Sensoren

Voor Remote monitoring bieden wij een breed scala aan sensoren. Elke sensor heeft zijn eigen toepassingsgebied maar kan wel voor meerdere doelen gebruikt worden.

Hieronder een algemeen overzicht van de verschillende sensorgroepen. Op de volgende pagina’s vind u een uitgebreid overzicht van alle sensoren binnen die betreffende groep.

Wilt u een volledig draadloos systeem ombouwen, dan kunt u de sensoren combineren met sensorProbe+ Wireless Tunnel eventueel aangevuld met AKCPro Server, maar ook een combinatie met camerabewaking , ofwel aansturing van bijvoorbeeld lokale statusmeldingen is mogelijk in combinatie met het platform SecurityProbe of SensorProbe.

Alle geïnstalleerde sensoren gecombineerd me AKCP – basiseenheden kunnen worden geconfigureerd en bewaakt vanaf AKCPro Server (APS). Basiseenheden communiceren met de server via uw bekabelde LAN (Local Network) of Wide Area Network (WAN). Externe sites zonder bekabeld netwerk kunnen gegevens uitwisselen met de server via het mobiele datanetwerk via een VPN – verbinding.