Brandstof en generator monitoring

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Generatoren.pngVerbeter de prestaties van uw generator en bespaar op de operationele kosten door toepassing van een brandstof en generator monitoring systeem. Online generator bewaking zorgt ervoor dat stand-by- en back-upgeneratoren altijd klaar staan en voorkom hiermee kostbare storingen of stilstand. Door vroegtijdig geïnformeerd te worden dat reparaties uitgevoerd moeten worden kan dit gerealiseerd worden met het bijkomende voordeel dat daarmee bijvoorbeeld onnodig hoog brandstofverbruik voorkomen kan worden.

Optimaliseer uw generator, controleer de draaiuren en krijg herinneringen indien onderhoudt ingepland moet worden… en nog belangrijker; verleng de levensduur van uw motor.

MCB Techniek biedt AKCP sensoren voor het monitoren van vermogen, accuspanning en stroom, draaiuren en brandstofniveau. Daarnaast bieden we verbindingen met besturingspanelen via MODBUS, RS485 of SNMP connectie voor het weergeven van nog gedetailleerde gegevens.

 

Monitoren van remote generator systemen, bekabeld of via Wireless Tunnel

AKCP is wereldleider op het gebied van monitoringoplossingen. Wireless Tunnel™  radio heeft een uitstekende penetratie in gebouwen en door obstakels. Het AKCP bewakingssysteem kan onder andere ingezet worden voor op afstand monitoring van de generator status en de brandstof voorraden in de tanks.

De sensorProbeX+  kan worden gebruikt voor een bekabelde oplossing voor generatorbewaking. Koppel het monitoring systeem via MODBUS via RS485 aan op het generator bedieningspaneel zoals ComAp of Deepsea-panel. Verzamel motorgegevens zoals toerental, oliedruk, brandstoftoevoer etc. Een draadloze oplossing is beschikbaar met de Wireless MODBUS Adapter. Als het generatorbedieningspaneel geen MODBUS RS485 koppeling biedt, dan kunnen bekabelde of draadloze sensoren voor de accuspanning, brandstof en stroom geïnstalleerd worden.

Real-time generatorbewaking en aangesloten sensoren.

Een dashboard met een toerenteller visualiseert de parameters in een grafisch, gemakkelijk te lezen formaat. Voor installaties op meerdere sites beheert AKCPro Server  al uw apparaten vanuit één gebruikersinterface. Gecentraliseerde bewaking van uw infrastructuur. Het in kaart brengen van elke site en hun locaties met inzoomen op specifieke sites. Integratie met  ONVIF  IP-camera’s geeft “ogen op” op elke site, met video gesynchroniseerd met sensor gebeurtenissen. AKCP toegangscontroleoplossingen kunnen worden geïmplementeerd om de toegang tot elke locatie te beheren en kan worden beheerd via deze centrale beheersoftware.

Monitoring van brandstofniveau en brandstof tankbewaking

Monitoring van uw brandstoftanks voor uw generator of andere brandstof- en vloeistofopslagtanks. Controleer het brandstofverbruik, toon het verbruik over langere tijd in tabel en grafiek en vergelijk het brandstofverbruik met de draaiuren van de generator en brandstofleveringen. Ontvang wekelijks of maandelijks een rapportage. Ontvang waarschuwingen wanneer er een plotselinge afname in het brandstofniveau is wat zou kunnen duiden op een lekkage of brandstofdiefstal.

Tankdiepte druksensoren in bekabelde of draadloze uitvoering bewaken het brandstofniveau in tanks met een maximale hoogte van tot wel 20 meter.